Ontstaan

D' Ardoy Dogs, wat vroeger de Hondenbasisschool Ardooie was, bestaat al sinds 1992. Toen een groep heel enthousiste hondenliefhebbers een braakliggend stuk grond ter beschikking kregen van hun werkgever. Nooit gedacht dat die club zo zou uitgroeien! Reeds na 4 jaar werd de stek te klein en ook de fabriek aan uitbreiding toe. We gingen aankloppen bij de gemeente Ardooie, toen kregen we een stuk braakliggende grond ter beschikking, dit aan de Groenboomgaardstraat, waar het spaarbekken zich nu bevindt.

De terreinen en de nutsvoorzieningen werden klaargestoomd door de gemeente. De kantine werd zelf getekend en gebouwd en was voor 10 jaar onze thuis zodat wij ons heel goed konden integreren binnen en tot ver buiten de gemeente. De HBS Ardooie mocht wel ieder jaar 80 tot 100 leden inschrijven en hernieuwen.

Tot we te horen kregen dat we nog eens zouden verhuizen. Dit keer zou het definitief zijn. In Ardooie werd een sportcomplex opgericht, met een pracht van een sporthal, een speelpleinwerking, een paardenmanège, een visvijver en onze hondenschool.

Een leuk vooruitzicht maar een zware periode voor onze club. Van de gemeente kwam een mooi financieel budget los maar alle werken die moesten we zelf waarmaken. Van de plannen tekenen tot bouwen, tot afwerking. Een jaar en een half hebben de werken, die allemaal gedaan werden door onze vrijwilligers, aangesleept. Daarbij zijn al onze lessen blijven doorgaan op de oude site.

Op donderdag 1 juni 2006 zijn we verhuisd door de modder en de regen. Na het samensmelten van een nieuw bestuur en een andere federatie hebben we onze nieuwe, en vooral prachtige accommodatie heropend in september 2006. Samen met een nieuwe locatie kwam ook een nieuwe naam D' ARDOY DOGS.